Skip to main content

Jan de Wit benoemd als Algemeen Directeur van EMO

By 23 juni 2021Algemeen
 
De Raad van Bestuur van HES International is verheugd te kunnen aankondigen dat de heer Jan de Wit per 22 juni 2021 is benoemd als Algemeen Directeur van EMO B.V.

De heer De Wit beschikt over zeer ruime ervaring waaronder meer dan 30 jaar in de dry bulk sector. Naast zijn huidige rol als Algemeen Directeur van EBS, een 100% HES International deelneming, heeft hij vele jaren als Operations Manager gewerkt bij EMO. Gedurende de afgelopen 5 jaar is de strategische focus bij EBS verstevigd en onlangs is daar wederom een multifunctionele vlakloods in gebruik genomen waardoor de bestaande gesloten opslagcapaciteit is gestegen naar een indrukwekkende 700.000 m3. Hiermee wordt de positie van EBS als marktleider voor de gesloten opslag van dry bulk producten in de haven van Rotterdam verder verstevigd.

Bij EMO ligt de focus op het verder verstevigen van de positie als een van de grootste en meest moderne dry bulkbedrijven in Europa. Vooralsnog zal de heer De Wit het directeurschap van beide vennootschappen combineren.
De heer Daan Vos, CEO van HES International, zegt: “We zijn verheugd de benoeming van de heer De Wit aan te kunnen kondigen zodat hij EMO door de volgende fase van ontwikkeling kan leiden. Hij beschikt over sterke leiderschapskwaliteiten en een zeer ruime ervaring die hij over een lange carrière in de dry bulk sector heeft opgebouwd. De heer De Wit zal samen met het EMO team en de Raad van Bestuur van HES International verder bouwen aan de positie van EMO als leidende droge bulk terminal van Europa met focus op lange termijn, duurzame groei via de uitbreiding van het huidige productportfolio en het aanbieden van klant specifieke oplossingen voor bestaande klanten. HES past haar portfolio aan aan de vraag vanuit de markt. Als een van de grootste investeerders in haveninfrastructuur Noordwest Europa ontwikkelt HES zich tot het meest vooraanstaand haven infrastructuurbedrijf voor dry- en liquid bulkproducten in Europa.”
De Raad van Bestuur van HES International is verheugd te kunnen aankondigen dat de heer Jan de Wit per 22 juni 2021 is benoemd als Algemeen Directeur van EMO B.V.

Over HES International
Bijdragen aan de wereld van morgen, dat is wat we bij HES doen. Wij vormen een belangrijke schakel in
de levering van essentiële grondstoffen voor producten die iedereen in het dagelijks leven gebruikt. Producten die nodig zijn om de wereld om ons heen te ontwikkelen, in stand te houden en te verbeteren. Onze 1350 professionele medewerkers zorgen ervoor dat veel verschillende bulkgoederen 24/7 veilig worden op- en overgeslagen voor onze klanten uit alle hoeken van de wereld.

Wij streven duurzame groei na door het groeien en herinrichten van bestaande terminals alsmede het ontwikkelen van projecten op nieuwe locaties en overnames van bestaande terminals. Wij investeren fors in de groei voor de op- en overslag van Agribulk & Mineralen en het uitbreiden van onze liquid bulk portfolio inclusief de procesindustrie. Onze sterke focus op aangrenzende mogelijkheden richten zich specifiek op de kansen die de energietransitie met zich meebrengt, zoals waterstof, chemische recycling en gekoelde gassen. We willen lange termijn groei realiseren en waarde toevoegen voor al onze stakeholders inclusief onze medewerkers, klanten, aandeelhouders en de omgeving in de landen waarin we werkzaam zijn. Dit wordt ondersteund door onze focus op veiligheid en onze kernwaarden bestaande uit integriteit, respect, verantwoordelijkheid, openheid en ons alsmaar groeiende ondernemersvermogen.

Het hoofdkantoor van HES International is gevestigd in Rotterdam. Al sinds 1908 groeien wij mee met de wensen van onze klanten en de steeds veranderende samenleving. Macquarie Infrastructure and Real Assets, beheerd via Macquarie European Infrastructure Fund 5, en West Street Infrastructure Partners III, beheerd door Merchant Banking Division van Goldman Sachs, hebben beide 50% van de aandelen van HES International B.V. in bezit.

Meer informatie
www.hesinternational.eu
of Esther Erkelens, Manager Corporate Communications e.erkelens@hesinternational.eu