Skip to main content

EMO B.V. en JERA Trading gaan samenwerkingsverband aan

By 19 december 2017Algemeen
 

EMO B.V. en JERA Trading gaan samenwerkingsverband aan voor het leveren van een belangrijke grondstof voor de siliciumindustrie voor de productie van zonnepanelen.

Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) B.V., gevestigd in Rotterdam en 100% dochter van HES International B.V., en JERA Trading, een vooraanstaande trader gevestigd in Singapore, hebben een vijfjarig contract getekend om gezamenlijk een essentiële grondstof te gaan leveren voor de productie van silicium. Dit product wordt gebruikt als basis voor de productie van fotovoltaïsche cellen (zonnepanelen) en geïntegreerde computerchips.

Binnen het samenwerkingsverband om deze grondstof, gezuiverde kolen, te produceren, op de markt te brengen en te verkopen zal JERA Trading zorgen voor de inkoop, transport en de marketing- en saleskennis. EMO zorgt met haar expertise in de haven van Rotterdam voor de overslag-, opslag- en productiefaciliteiten.

EMO heeft een vooraanstaande, succesvolle positie op de markt voor ijzererts en kolen en is haar productportfolio van droge bulkgoederen verder aan het diversifiëren. Het betreden van leveringen aan de gespecialiseerde siliciumindustrie sluit goed aan op de competenties en technische apparatuur van EMO.

Deze belangrijke grondstof wordt verkregen uit speciale soorten kolen. Deze worden geproduceerd door zuivering en selectie van een specifieke deeltjesgrootte ten behoeve van de beheersing van het silicium productieproces. Ruwe steenkool wordt hiervoor gezeefd en gewassen. EMO heeft hiervoor op haar terminal een 10 hectare groot perceel beschikbaar met een recent gerenoveerde was- en zeefinstallatie. Bij het fabricageproces wordt gebruik gemaakt van een gesloten watercircuit en er wordt nagenoeg geen uitstoot geproduceerd.

“Het op weloverwogen wijze diversifiëren van onze droge bulkportfolio is ons antwoord op de huidige energietransitie, waarmee we beantwoorden aan de vraag van onze klanten,” zegt Mathijs Pelsma, algemeen directeur van EMO. “We zijn heel blij met dit vijfjarige contract met JERA Trading, aangezien het onze sterke positie op de markt bevestigt.”

Als toonaangevende trader wil JERA Trading dit onderdeel van haar klantenportfolio verder ontwikkelen door de verkregen inkoop- en handelscompetenties aan te bieden aan dit gespecialiseerde klantensegment.
Daarbij zegt Ronan Lory, algemeen directeur van JERA Trading, dat “JERA Trading zeer blij is met de samenwerking met EMO, een erkend en betrouwbaar expert in de technische verwerking en het transport van kolen, zodat nieuwe kansen kunnen worden geboden voor de groeiende siliciumindustrie. We verheugen ons op een zeer succesvolle samenwerking.”

Voor meer informatie:

EMO B.V. & HES International B.V.
Mw. E. Erkelens, Manager Corporate Communications
Tel. +31 (0)611 648 605
E-mail: e.erkelens@hesinternational.eu

JERA Trading
Dhr. Ronan Lory, algemeen directeur JERA Trading
Tel. +65 (0)6654 1928
E-mail: Ronan.Lory@Jeratrading.com