Organisatie


EMO wordt geleid door een Management Team, met aan het hoofd Algemeen Directeur Mathijs Pelsma. Het Management Team bestaat verder uit een Commercial & Business Development Manager, een Finance Manager, een Maintenance, Projects & ICT Manager en een HR & SSHE Manager.

Bij EMO werken ongeveer 359 mensen in vast dienstverband. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor een omzet van ongeveer € 126 miljoen per jaar.

Mathijs Pelsma, Algemeen Directeur

Mathijs werkt sinds begin 2009 als algemeen directeur bij EMO. Na het thema “Samen de crisis door” waarbij geheel EMO onder leiding van het Management Team zich goed en gezamenlijk door die periode heeft heen geslagen, werkt EMO nu hard aan het uitbreiden van haar dienstverlening zowel organisatorisch als met forse investeringen in produktiemiddelen. Na zijn oa. studie Chemische Technologie aan de Universiteit in Delft, heeft Mathijs diverse functies binnen het internationale concern Unilever bekleed en is hij van 2001 – 2008 verantwoordelijk geweest voor de Croda Gouda locatie, wereldleider op het gebied van gespecialiseerde halffabricaten op basis van natuurlijke oliën en vetten.

LinkedIn

Leo Lokker, Commercial & Business development manager

In 2016 is Leo Lokker bij EMO in dienst getreden teneinde de commerciële- en planningsafdeling binnen het Management Team te vertegenwoordigen. 

Na zijn studie Maritieme Bedrijfsvoering aan de Zeevaartschool te Rotterdam, heeft Leo aan de Erasmus Universiteit zijn studie Rechten voltooid en is vervolgens in dienst getreden bij het Havenbedrijf Rotterdam als Business Development Manager. In deze hoedanigheid is hij zo’n 10 jaar mede verantwoordelijk geweest voor de commerciële contacten met de diverse bedrijven in de droge bulk markt (waaronder EMO). 

Na een korte tussenstap in de containerbranche, is hij zo’n 9 jaar verantwoordelijk geweest voor de commerciële activiteiten van ZHD Stevedores, waarna hij de stap naar EMO heeft gezet.

LinkedIn

Cora Zuidweg, Finance Manager

Cora Zuidweg is bij EMO sinds 1997 eindverantwoordelijk voor Financiën en Inkoop. Na een studie bedrijfseconomie bij de Erasmus Universiteit, is zij bijna 10 jaar werkzaam geweest bij KPMG Accountants te Rotterdam.

Haar klantenpakket bestond enerzijds uit financiële instellingen, maar daarnaast ook uit typisch Rotterdamse ondernemingen in de maritieme en logistieke sector. Tijdens haar dienstverband bij KPMG heeft zij de post-doctorale studie voor registeraccountant afgerond.

LinkedIn

Ton van der Leer, Maintenance, Projects & ICT Manager, Operations Manager a.i.

Na zijn studie aan de hogere zeevaartschool in Rotterdam heeft Ton enige tijd gevaren als maritiem officier op de grote vaart. Daarna heeft hij ca. 4 jaar gewerkt bij GTI en was daar als projectleider o.a. verantwoordelijk voor het ontwerp van de installaties van de Willemspoortunnel in Rotterdam en de ECT-Terminals op de Maasvlakte. In 1992 kwam Ton in aanraking met EMO, waar hij thans verantwoordelijk is voor onderhoud, projecten & ICT.

Ton en zijn team hebben de laatste jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het bedrijf. Naast strategische trajecten met partners zoals Havenbedrijf Rotterdam en Electrabel, en de uitbreidingen van de terminal en het machinepark wordt er gewerkt aan renovaties en een aantal innoverende (automatiserings) projecten, waarmee EMO wereldwijd een leidende rol vervult.

LinkedIn

Martijn van Faassen, HR Manager

Martijn van Faassen is in februari 2021 a.i. gestart en is verantwoordelijk voor Personeel & Organisatie.

Martijn heeft na zijn studie HEAO en Personeel & Arbeid meerdere eindverantwoordelijke posities op het gebied van Human Resources vervuld. Zo heeft hij gewerkt bij onder meer EY, KPN en Essent.

Daarbij is Martijn reeds 10 jaar directeur/eigenaar van Faubourg Consultancy B.V., actief op het gebied van Human Resources, Fusies & Overnames, etc.. Consultancy opdrachten heeft hij o.m. vervuld bij Boskalis, ASML,Vattenfall en ONE-Dyas.

LinkedIn

Aandeelhouder

Hes International B.V. is 100% aandeelhouder van EMO. Meer informatie over onze aandeelhouder is te vinden op www.hesinternational.eu