Skip to main content

Vervanging transportbanden systeem EMO B.V verloopt voorspoedig

By 16 juni 2017Algemeen
 

Rotterdam, juni 2017 – Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) B.V. voltooit deze zomer een investeringsprogramma voor de vervanging van een essentieel deel van haar transportbanden systeem. Nadat in 2016 de drie transportbanden van elk 1,5 kilometer over de gehele lengte van de zeekade werden vervangen, wordt nu ook het transportbanden systeem aan de westkant van de terminal vernieuwd. Deze transportbanden worden voornamelijk gebruikt voor de verbinding met de binnenvaartkade en voor opslag.  In het eerste kwartaal van 2016 werd de laatste fase van deze investering goedgekeurd. De investering sluit aan bij de langetermijnstrategie van EMO om de Europese markt voor ijzererts en kolen met de hoogst mogelijke service te blijven bedienen, klanttevredenheid te garanderen en HSSE-standaarden en de integriteit van EMO’s terminal te waarborgen.

Het project behelst de totale vernieuwing en verbetering van het transportbanden systeem, dat al sinds de oprichting van EMO in 1973 in gebruik is. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën en de efficiëntie wordt verbeterd, wat een flinke besparing op personeels-, onderhouds- en energiekosten oplevert. Met deze investering waarborgt EMO de betrouwbaarheid, veiligheid en het serviceniveau van de terminal waardoor deze de meest kostefficiënte terminal voor droge bulk in Europa blijft.

Het project verloopt voorspoedig. De transportbanden van de zeekade zijn inmiddels volledig inzetbaar en er zijn al enkele miljoenen tonnen droge bulk vervoerd. De vervanging van de transportbanden aan de westkant van de terminal is voor meer dan de helft voltooid. Het ervaren projectteam van EMO houdt toezicht op en coördineert de werkzaamheden, die door gerenommeerde aannemers en leveranciers worden uitgevoerd. De terminal blijft tijdens de werkzaamheden volledig operationeel. Tot dusver kon deze uitdagende nieuwbouw en renovatie zonder onverwachte bedrijfsonderbrekingen worden gerealiseerd. Later dit jaar, wanneer het project wordt afgerond, kan optimaal worden geprofiteerd van deze nieuwe systemen en zijn we ervan overtuigd dat onze klanten deze verbeteringen ook zeer op prijs stellen.

Enkele kerncijfers:
• 3.000 ton nieuw (Europees) staal
• 168 heipalen
• 18.000 rollers
• 102 geleiders
• 13.100 meter rubberband
• 9.000 windschermen
• 75.000 meter electriciteitskabel

Kijk voor meer fraaie afbeeldingen van projectupdates op de Facebook-pagina van EMO: www.facebook.com/EMOmaasvlakte

Informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Ton van der Leer, Manager Project, Maintenance & IT van EMO B.V., Tel. +31 (0)181 – 371199. E-mail t.van.der.leer@emo.nl